Beste 50 Plus Datingsites 2024 in Nederland

www.ourtime.nl

Leden 54.000
Geslachtsverhouding

41 %
59 %
 • Datingsite voor singles boven de 50 jaar
 • Website biedt een geld-terug-garantie voor 14 dagen
 • Ledenbestand bestaat voornamelijk uit senioren
 • Mobiele app is beschikbaar voor handiger online daten
www.50plusmatch.nl

Leden 8.000
Geslachtsverhouding

45 %
55 %
 • Datingsite voor 50-plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie
 • Singles worden op basis van profielinformatie aan elkaar gelinkt
 • Simpele en makkelijk te gebruiken website
 • Evenwichtige vrouw/man verhouding onder de leden
 • Premium lidmaatschap is vereist voor berichtgeving
www.elitedating.nl

Leden 12.000
Geslachtsverhouding

50 %
50 %
 • Datingsite waar hoogopgeleide professionals hun match kunnen vinden
 • Persoonlijkheidsonderzoek om zeer compatibele matches te bevorderen
 • Profielen worden geverifieerd door de klantenservice
 • Beperkte functies als je geen betaald lidmaatschap hebt
 • 82% van de leden is universitair opgeleid
 • Meer dan 90% van de leden is ouder dan 30 jaar

50 plussers en online daten - is het een match?

Volgens deze generatie is alles online te vinden en dat geldt ook voor een romantische partner. Zelfs als je in de topjaren van je leven bent. Dus als je single bent en ouder dan 50, is het echt nog niet te laat om de ware nog te vinden.

Hier bij DatingScout hebben we de verschillende datingsites met elkaar vergeleken, zodat het voor jou wat gemakkelijker wordt om de juiste te vinden. Je vindt hier volledige en diepgaande beoordelingen die het voor je gemakkelijk snel kunt doorbladeren. Wij helpen je om er achter te komen welke 50 plus dating site het beste aansluit bij jouw behoeftes op het gebied van daten. Zie ons als je persoonlijke dating adviseur, die jou begeleidt op weg naar een gelukkige relatie.

Waarom speciale datingsites voor 50 plussers?

Er zijn datingsites die zich specifiek richten op 50-plussers. Het grootste voordeel van speciale 50 plus datingsites ten opzichte van algemene datingsites is de doelgroep. Ze maken het gemakkelijk voor mensen van een wat hogere leeftijd om matches te vinden die even oud zijn.

50 plus datingsites hebben zoekfilters om je te helpen om een match te vinden die past bij jouw voorkeuren op het gebied van leeftijd, interesses, relatie status en ga zo maar door. Plus, het ledenbestand van deze sites bestaat alleen uit mensen die ouder zijn dan 50 - waardoor je niet langer eindeloos hoeft te zoeken en geen gesprekken meer hoeft te voeren met mensen waar je geen interesse in hebt.

Voordelen van online dating voor 50 plussers

50 Plus Dating Koppel

Het aantal alleenstaanden in de leeftijdsgroep 50-64 jaar neemt toe. Sterker nog, in de komende tien jaar zal deze leeftijdsgroep voor het eerst een groei van 30% bereiken. Tegelijkertijd neemt het stigma op het gebruik van online datingsites jaar naar jaar af. Als gevolg hiervan neemt het gebruik van online dating sites toe. Er zijn verschillende voordelen van online daten voor singles boven de 50. Hier zijn enkele voorbeelden:

Je kunt meer mensen van je eigen leeftijd ontmoeten

Datingsites die speciaal voor 50-plussers zijn hebben een ledenbestand dat zich concentreert op een bepaalde leeftijdsgroep. Zo heb je meer kans om mensen van je eigen leeftijd te ontmoeten. Plus, de mensen die je ontmoet via deze platforms zijn waarschijnlijk op zoek naar hetzelfde als jij. Je slaat de lastige fase waarin je moet uitzoeken wat de ander wil dus veel gemakkelijker over.

Je bepaalt zelf het tempo waarop je iemand leert kennen

Bij online dating, is er geen druk om op echte dates te gaan om de andere persoon te leren kennen. In plaats daarvan krijg je de tijd om op je eigen tempo te wisselen van het verzenden van berichten naar telefoongesprekken en uiteindelijk een ontmoeting in het echte leven.

Je voegt weer spanning toe aan je leven

Ja, daten is spannend, maar online dating is nog spannender! Of je nu uit een echtscheiding komt of probeert om verder te gaan na het verlies van een echtgenoot, datingsites voor ouderen kunnen een echt voor een leuke en comfortabele ervaring zorgen. Stel je voor dat je verschillende e-mails krijgt van verschillende matches op verschillende tijdstippen van de dag! Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in een relatie met de meesten van hen, krijg je toch een dagelijkse zelfvertrouwen boost en stel je jezelf open voor nieuwe mogelijkheden! Maar complimenten krijgen gebeurt natuurlijk niet in één keer. Het vergt een beetje werk. Dat zullen we verderop op deze pagina verder toelichten.

Wil je je ideale match vinden?Vind mijn perfecte match

Hoe succesvol te zijn in Online Dating: Dating Tips voor 50 plussers

50 Plus Dating Vrouwelijk

Je bent op zoek naar de perfecte partner en je besluit om je daarvoor aan te melden bij een 50 plus dating site. Op die manier laat je zien dat je je beste beentje voort zet, omdat het een van de snelste en handigste manieren is als je graag een bijzonder persoon wil ontmoeten. Je moet echter wel voorzichtig zijn als je je eerste ervaring niet wil laten bederven. Tijdens het begin van de reis zijn er een aantal dingen die je goed moet onthouden. Hier zijn een aantal tips die ervoor zorgen dat je de beste 50 plus datingsite voor jou kiest en hoe je die succesvol gebruikt:

1. De juiste datingsite / dating app

Voordat je je ook maar ergens aanmeldt, moet je bepalen wat je doelen zijn. Ben je op zoek naar een vriendschap, een serieuze relatie of juist een snelle, sexuele escapade? De meeste singles boven de 50 en ouderen zijn op zoek naar vriendschappen of serieuze partners, maar er zijn zeker een aantal sites en apps die ook casual dating aanbieden. De truc is om te weten tot welke categorie je behoort en je aan te sluiten bij het 50 plus dating platform dat zich richt op jouw behoeftes. Je kunt ook de betrouwbaarheid van de datingsite of app beoordelen door te zoeken naar onafhankelijke reviews, zoals de onze, en keurmerken. Het Thuiswinkel Waarborg keurmerk en het Keurmerk Veilig Daten zijn bijvoorbeeld twee bekende keurmerken waar je op kunt letten. Als je niet leuk of een bepaalde 50 plus datingsite iets voor jou is, kun je ook een proefaccount aanmaken voordat je je definitief aanmeldt voor een betaald abonnement.

2. Denk na over je locatie

Sommige websites zijn zo uniek en intrigerend dat je je er meteen voor wil aanmelden, maar je moet eerst goed nadenken over je locatie. Je wil natuurlijk altijd dat online dating zal leiden tot een ontmoeting met een persoon en dat is veel gemakkelijker als je een match vindt die in de buurt woont. Er zijn 50 plus datingsites en apps die alleen actief zijn in bepaalde landen, dus het is belangrijk dat je daar rekening mee houdt. Veel goede websites bieden een wereldwijd lidmaatschap, zodat je matches krijgt met internationale leden die misschien wel in een ander land wonen. Dit werkt heel goed als je graag matches van over de hele wereld wil ontmoeten, je hoeft alleen maar te beslissen wat voor jou het beste werkt.

3. Kies een profielfoto die je beste eigenschappen benadrukt

Je profielfoto is je visitekaartje op een datingsite, het is vaak het eerste wat je potentiële matches te zien krijgen. Gebruik dus altijd een foto waarop de belichting goed is en waarop je een mooie en uitnodigende glimlach hebt. Het is het beste om 4 tot 5 foto’s te uploaden en zo verschillende kanten van je persoonlijkheid te laten zien.

4. Neem de tijd om je profiel perfect te maken

Het vinden van een match is voor het grootste gedeelte gebaseerd op de informatie die je zelf aan je profiel toevoegt, dus het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt. De algoritmes van sites en apps zullen je altijd matchen met leden die overeenkomende informatie op hun profiel hebben prijsgegeven. Toch is het ook belangrijk dat je niet alles op je profiel zet, anders hebben de mensen die je graag persoonlijk willen leren kennen helemaal geen speelruimte.

Veiligheidstip: kies een verzonnen gebruikersnaam en deel geen persoonlijke of traceerbare informatie op je profiel om eventuele scammers op afstand te houden.

5. Denk goed na voordat je een bericht plaatst of reageert

Je moet voorzichtig zijn met hoe je reageert op vreemden die je een bericht sturen. Peil zijn of haar persoonlijkheid eerst en kijk in hoeverre jullie compatibel zijn voordat je je helemaal openstelt voor die persoon. Sommige singles boven de 50 hebben misschien niet dezelfde voorkeuren en behoeftes als jij. Wees dus niet bang om iemand af te wijzen als je weet dat jullie verschillende intenties hebben.

6. Begin met koffie

Als je een afspraak maakt met iemand die je online hebt ontmoet, doe dat dan altijd op een openbare plek.

50 Plus Dating Coffee

Een koffietentje is een leuke en neutrale plek om voor het eerst met iemand af te spreken. Voor je gemoedsrust kun je ook iemand met wie je close bent, zoals een familielid of een vriend, laten weten waar je bent. Zo ben je gedekt als er iets gebeurt wat je niet had verwacht.

7. Heb plezier!

Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt! Online dating 50 plussers kan echt iets toevoegen aan je leven, vooral als het allemaal nieuw voor je is. Geniet er dus met volle teugen van, want als je het goed doet zal het niet lang duren voordat het hele avontuur op zijn einde loopt, simpelweg omdat je niet langer single bent!

Is online dating veilig voor 50-plussers?

Online dating is niet meer of minder veilig voor mannen en vrouwen boven de 50 dan voor jongere mensen. Uiteindelijk is iedereen even vatbaar voor oplichters. Ouderen zijn echter vatbaarder voor datingfraude omdat zij misschien niet weten op welke signalen zij moeten letten. Fraude tijdens dating komt heel vaak voor, omdat het vaak erg anoniem is. Oplichters maken gebruik van deze anonimiteit om gegevens te kunnen verzamelen van andere leden met de bedoeling om ze op te lichten. Het is daarom extra belangrijk dat je leert om de risicovolle situaties binnen het online daten te herkennen.

Hoe herken je een oplichter?

 • Gaat de persoon veel te snel? Verklaart hij of zij je de liefde terwijl daar weinig reden toe is en is het erg moeilijk om persoonlijk af te spreken? Dan heb je misschien te maken met een oplichter die alleen maar jouw persoonlijke informatie wil ontfutselen. 
   
 • Als iemand tijdens een online gesprek om geld of jouw persoonlijke informatie vraagt, zoals je volledige naam, adres, creditcard- of bankgegevens, heb je waarschijnlijk te maken met een oplichter. Hoe charmant en betrouwbaar de gebruiker ook overkomt, het delen van dergelijke informatie is nooit aan te raden!

Hoe kies je een betrouwbare 50 plus datingsite?

Veel datingsites zijn aangesloten bij keurmerken. Het Thuiswinkel Waarborg keurmerk en het Keurmerk Veilig Daten zijn de bekendste in de online datingwereld. Een datingservice die is aangesloten bij deze keurmerken, zoals [[link page_alias="/50plusmatch/review" content="50PlusMatch"]] en [[link page_alias="/parship/review" content="Parship"]], waarborgt jouw privacy en ervoor dat je ervan op aan kunt gaan dat er op een veilige manier met je gegevens wordt omgegaan. Betaal ook altijd voor een lidmaatschap via een beveiligde verbinding om er zeker van te zijn dat je bank- en/of creditcardgegevens veilig zijn.

Hoe veilig te daten?

Als je online aan het daten bent, kom je in veel gevallen tot op het punt dat jullie in het echt gaan afspreken. Hoe, waar en wanneer spreek je af? Het is altijd het beste om een openbare plaats te kiezen. Ga voor een plek waar veel mensen zijn. Als je date helemaal niet op zijn of haar profielfoto lijkt, kun je rustig weglopen, zonder gedoe.

Als je te maken hebt met een fraudeur of oplichter, zal hij of zij waarschijnlijk aandringen op een ontmoeting op een meer besloten locatie, zoals hun of jouw huis. Vooral voor de eerste paar afspraakjes moet je nooit bij iemand thuis afspreken. Waarom?

Ten eerste wil je niet dat ze weten waar je woont - dat is gewoon niet veilig! Afspreken op een meer besloten plek maakt het moeilijk om jezelf te beschermen. Ten tweede is voorzichtiger zijn in het beginstadium van het daten altijd te verkiezen boven het nemen van een risico dat je veiligheid in gevaar kan brengen. Daten gaat om plezier hebben en nieuwe mensen ontmoeten. Maak van jouw veiligheid een prioriteit, zo weet je zeker dat je de gemoedsrust hebt om te ontspannen en genieten van je tijd!

Hoe ziet een 50 plus date eruit?

Hier zijn wat handige tips over hoe een leuke 50 plus date eruit zou kunnen zien.

Wanneer is het juiste moment om elkaar in het echt te ontmoeten?

Als je weinig tot geen ervaring hebt met online dating is het de kunst om niet te vroeg maar ook niet te laat af te spreken. Het is natuurlijk erg belangrijk om elkaar online wat beter te leren kennen via de chatfunctie van de 50 plus dating app. Wanneer je een leuke band met elkaar hebt opgebouwd, kun je de chat voortzetten via Whatsapp of een andere online berichtendienst.

Toch is het niet slim om te lang in deze fase te blijven hangen. Probeer na een aantal leuke chats een echte date af te spreken, want pas als je iemand in het echt ontmoet, weet je of jullie echt bij elkaar zouden passen.

Waar kun je afspreken?

Het is het beste om iemand voor het eerst te ontmoeten op een openbare plaats. Ook hier geldt dat meteen bij iemand thuis afspreken geen goed idee is, omdat dat niet veilig is.  

Het kan heel leuk zijn om samen iets te doen in plaats van een typische date in een café of restaurant. Als je bezig bent met een leuke activiteit, is je aandacht niet constant op elkaar gericht en heb je altijd iets om over te praten. Het kan zo simpel zijn als een wandeling maken in het park of een bepaalde sport waar jullie allebei plezier aan beleven beoefenen.

Hoe lang duurt een eerste date?

Een eerste date hoeft niet erg lang te duren. De eerste ontmoeting is genoeg om te bepalen of je iemand echt leuk vindt. Door een korte activiteit af te spreken, zoals een kopje koffie gaan drinken, bouw je voor jezelf zekerheid in. Als er helemaal geen vonken zijn, kun je het bij een kopje koffie houden en daarna weer vrij snel op huis aangaan. Heb je het wel naar je zin met je date, dan kun je meteen een tweede - wat langere - date plannen.

Gratis 50 plus datingsites: Werken ze echt?

De beste dingen in het leven zijn gratis, maar als het gaat om 50 plus dating, kan je het beste kiezen voor de websites die aansluiten bij jouw wensen en behoeftes. Dit betekent niet dat je per se moet settelen voor een premium account. Er zijn voldoende datingsites 50 plus die de optie hebben om eerst een gratis abonnement af te sluiten, hierbij krijg je de kans om de dienst eerst gratis uit te proberen. Je hebt altijd nog de mogelijkheid om later een betaald lidmaatschap af te sluiten. Hier zijn de kenmerken van een senior dating site die werkt:

 • Goed ontwerp van de website
  Dit geeft aan dat de site in goede staat is en dat de beheerders hun tijd nemen om het platform te blijven onderhouden. Het laat ook zien dat de site gezond en veilig is, wat erg belangrijk is als jij je persoonlijke gegevens er op wil achterlaten.
   
 • Redelijke ledenpopulatie
  Een goede site moet genoeg leden hebben om activiteiten gaande te houden. Dit kun je controleren door te kijken naar de activiteiten op groepschats en forums. Een goede 50 plus datingsite heeft een ledenbestand met singles van kwaliteit en weinig nep-profielen. Het is onvermijdelijk dat een online datingsite een aantal nepprofielen heeft, maar een goede aanbieder is in staat om de nepprofielen te detecteren en te verwijderen.
   
 • Spannende functies
  Natuurlijk is de reden dat je op zoek bent naar een platform dat je graag plezier wilt hebben en je wil mengen met andere singles. Een 50plusdatingsite die geen speciale functies aanbiedt sluit hier niet bij aan en daarom kan je die het beste vermijden. Je doel is altijd om plezier te hebben tijdens het zoeken naar de partner die het beste bij jou past.

Ga ervoor! Romantiek kent geen leeftijdsbeperking!

50 plus datingsites zijn een makkelijke en leuke manier voor jou om een partner te vinden. Begin goed aan je avontuur door wat tijd te steken in het kiezen van de juiste 50 plus dating site. Je kunt beginnen met de sites die we hierboven hebben aanbevolen - deze zijn snel en gratis. Ga er gewoon voor! Romantiek kent geen leeftijdsbeperking!

DatingScout.nl Auteur Chris Pleines
Chris Pleines
Oprichter van Datingscout en auteur van Online Dating for Dummies

Veelgestelde vragen

Feiten

Wat is 50 plus dating?

50 plus dating, zoals de naam al zegt, is dating voor mensen die 50 jaar en ouder zijn. Meestal zijn mensen die zixh aanmelden voor 50 plus dating weduwen/weduwnaars of gescheiden en op zoek naar vriendschap of een serieuze relatie.

Zijn er regels voor het daten boven de 50?

Er is geen vaste regel in het daten boven de 50, maar het moet wel gezegd worden dat je verantwoordelijk moet daten. Als je niet op zoek bent naar een serieuze relatie en verplichtingen op de lange termijn, kun je in plaats daarvan een sex dating site proberen.

Kun je 50+ dating ook een losse flirt vinden?

Alles kan gebeuren wanneer je date via een 50 plus dating site. Houd er wel rekening mee dat de meeste 50 plus dating sites zijn gericht op lange relaties en niet op korte flirts.

Bruikbaarheid

Werken 50 plus datingsites?

Senioren dating sites zijn perfect voor volwassen mensen die graag singles willen ontmoeten. Deelnemen aan een 50 plus dating site die een doelgroep heeft die overeenkomt met je voorkeuren voor een partner werken het beste.

Ja, online dating werkt voor senioren in het bijzonder, maar ook voor degenen die graag mensen uit alle lagen van de samenleving willen ontmoeten. Er zijn ook sites die korte tijd plezier bieden waardoor senioren meer opties hebben voor dating.

Aanbevelingen

Wat is de beste datingsite voor 50-plussers?

De beste dating site voor 50-plussers hangt af van jouw wensen en het soort relatie waar je naar op zoek bent. Wij hebben de top datingsites voor senioren gerangschikt; je kunt ze bekijken in de tabel bovenaan deze pagina.

Wat zijn enkele tips voor dating boven de vijftig?

Als je je aanmeld op een 50 plus dating site, moet je ervoor zorgen dat je de beste foto van jezelf gebruikt. Zorg er echter wel voor dat deze realistisch en recent is. Je moet ook een fatsoenlijk profiel samenstellen, denk na over je connecties, wees veilig en vergeet natuurlijk niet om het rustig aan te doen.

Is er ook een gratis 50 plus dating site?

Er zijn verschillende gratis dating sites voor senioren. Nog betere opties zijn de sites die gratis en premium diensten aanbieden. Deze hebben namelijk het voordeel dat je op een later moment kunt overstappen op een betaald abonnement, waarbij je gebruik kunt maken van meer functies, geen advertenties krijgt en beter beveiligd bent.