Wie zijn wij?

Al meer dan 15 jaar test Datingscout regelmatig bekende online datingwebsites en mobiele apps. Bij ons vind je reviews van de nieuwste, opkomende online datingplatforms. Lees meer over ons en hoe het allemaal begon op deze site.

Online daten sinds 15 jaar

Je kunt lezen over wat ons heeft bewogen om door de jaren heen altijd met onze missie door te gaan…

2021: Online-Dating for Dummies Book wordt uitgegeven door de auteur van Datingscout.nl

Chris Pleines, onze datingexpert van Datingscout, schreef het boek Online Dating for Dummies. Het geeft singles veel hulp en tips over hoe ze door de jungle van online daten kunnen navigeren en waar ze de meeste kans hebben om de date te vinden waar ze naar op zoek zijn. Online daten voor dummies is beschikbaar bij toonaangevende boekhandels en online winkels zoals Amazon.

Online Dating für Dummies

En nu?

Het coronavirus blijft een voortdurende last. Ondanks lockdowns en contactbeperkingen zijn singles nog steeds online op zoek naar een partner. Wij blijven onze diensten uitbreiden naar andere landen. We helpen lezers nu ook om liefde te vinden in Italië, Frankrijk, Zweden, Brazilië, en Finland. Veel landen kunnen in de toekomst vertrouwen op de aanbevelingen van de datingexperts van Datingscout, aangezien we nog steeds van plan zijn om uit te breiden.

2020: Coronavirus Pandemie en de Boom van Online Dating

De wereldwijde coronovirus pandemie stelde ons allemaal voor nieuwe uitdagingen en maakte het daten erg ongemakkelijk. In de eerste maanden waren vooral de reis- en contactbeperkingen van invloed op online dating. Singles bleven liever veilig thuis en gingen niet op dates om nieuwe mensen te ontmoeten.

Datingdiensten over de hele wereld reageerden snel en boden risicovrije datingalternatieven zoals videochats. Toch willen velen na weken van isolatie niet langer alleen zijn, waardoor ze online op zoek gingen naar een nieuwe partner.

Online dating neemt een hoge vlucht en wij groeien ook. We helpen nu singles in Denemarken bij het kiezen van de juiste datingsite en geven tips voor het zoeken naar de juiste partner.

Sinds dit jaar zijn we de eerste en de enige online datingvergelijkingswebsite die in staat is om realtime datagrafieken te tonen over het aantal nieuwe leden en ledenactiviteit van elke datingsite in vergelijking met andere datingportals die zich in dezelfde categorie bevinden.

2019: Hoe zien online daters er wereldwijd uit?

We willen een unieke dataset van singles wereldwijd kennen en verzamelen om te analyseren met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit is 's werelds eerste onderzoek van deze soort en het onderzoekt en verklaart verschillende kenmerken van profielfoto's - van gezichtsuitdrukkingen, achtergronden, hobby's, accessoires tot intenties om te daten. Het onderzoek is gebaseerd op meer dan 24 miljoen profielfoto's.

Natuurlijk verzamelen we niet alleen gegevens uit de Verenigde Staten. We hebben gegevens verzameld uit in totaal 16 landen. We werken onze onderzoeken voortdurend bij, zodat we geen fototrends en tips missen.

Datingscout is nu gelanceerd en beschikbaar in Spanje.

2017/2018: We blijven uitbreiden!

Ons vergelijkingsportaal blijft wereldwijd groeien: we lanceren in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore en Hong Kong.

2016: Uitbreiding en Facebook-onderzoek

LMU Logo

Ons vergelijkingsportaal voor datingsites wordt steeds populairder. We breiden uit naar onze buurlanden Zwitserland en Oostenrijk. Het team groeit terwijl we voor nieuwe uitdagingen staan.

Ten slotte publiceren we in samenwerking met de Ludwig Maximilians Universiteit van München onze tweede grote Facebook-studie met meer dan 10.000 profielen en 4,2 miljoen gegevensrecords.

2015: Datingscout in Silicon Valley

We nemen deel aan het German Accelerator startup-programma van de Duitse federale overheid, dat Duitse startups de kans geeft om te leren van de "echt grote" in Silicon Valley in Californië.

Hier bestuderen we de Amerikaanse datingmarkt ter plaatse over een periode van enkele maanden. We leren hier veel, omdat er in de VS veel datingsites worden ontwikkeld en we daar dicht bij de bron zitten.

2014: Uitbreiding van Datingscout

Online daten kan een valkuil worden: verwarrende lay-outs, verborgen kosten en goed georganiseerde oplichters kunnen je flirtplezier snel bederven. Onze missie is om te waarschuwen voor deze vallen en om veilige datingsites aan te bevelen - de beste. Andere datingrecensies en vergelijkingssites presenteren informatie over online datingplatforms die verouderd, onvolledig of moeilijk te begrijpen is.

Om dit tegen te gaan, breiden we onze blog uit met nuttige inhoud – met test- en ervaringsrapporten en beginnen we studies over het onderwerp online dating te plannen om het beste antwoord te geven op de simpele vraag: “Welke datingsite past het beste bij MIJ?”

2008: De datinggids

Onze blog trekt steeds meer bezoekers omdat we regelmatig nieuwe datingsites en apps testen. Onze kennis van online dating en de intenties van datingsitegebruikers wordt steeds beter gefundeerd. Hieruit maken we onze blogartikelen en recensies steeds diverser om tegemoet te komen aan wat onze bezoekers willen weten.

2007: De blog

Informaticastudent en single?
Dit is de regel in onze vriendenkring. De hoge eisen van de opleiding, gecombineerd met het flagrante gebrek aan vrouwen in de cursus informatica, maken het nauwelijks mogelijk om mensen buiten de universiteit te leren kennen om snel te flirten.

Online daten lijkt ons de perfecte oplossing. De industrie is echter nog lang niet zo divers als 12 jaar later. De datingbureaus die ernst uitstralen en echt succes beloven, zijn niet geprijsd voor studenten. Bovendien zijn we niet bereid te betalen voor iets waarvan we niet kunnen rekenen op absoluut succes.

Toch geven we de hoop niet op en hebben we al snel een briljant idee over hoe we datingsites kunnen gebruiken zonder geld te verliezen. We bouwen onze eigen blog waar we de verschillende online datingsites op de markt presenteren en vergelijken. In ruil daarvoor ontvangen we gratis demo-accounts.

Onze missie

Onze missie is om mensen over de hele wereld te helpen om te navigeren door de loopgraven van online dating om het type relatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Het is onze taak om het voor jou gemakkelijker te maken om online een partner te vinden.

Wij bij Datingscout zien onszelf als onafhankelijke en objectieve waarnemers van de interne markt. We testen online datingaanbieders op hun kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid - oftewel de prijs-prestatieverhouding.

We willen niet alleen de interne markt, die elke dag groeit, voor jou beheersbaar maken, we willen ook zeer praktische tips doorgeven om jouw persoonlijke succes op het gebied van online dating te maximaliseren. Bovenal willen we vrijgezellen beschermen tegen het verlies van veel geld en tijd.

Onze site is onderverdeeld in vier categorieën:

I. Testen en vergelijken van datingsites

We willen je de verschillende opties laten zien om online een partner te vinden – het verschil tussen contactadvertenties, datingbureaus, dating-apps en andere soorten platforms – zodat je uiteindelijk de beste optie kunt vinden. Elke online datingprovider biedt verschillende functies en prijsniveaus en heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. We duiken diep in het testen en beoordelen van elk online datingplatform, zodat jij je met een gerust hart kunt registreren en waar voor je geld krijgt.

online dating tips

II. Tips voor online daten

In de artikelen die we publiceren, onderzoeken we de onderwerpen flirten, relaties en al het andere dat met online daten te maken heeft. Ons assortiment bevat tips voor het maken van een goed profiel, het kiezen van de beste foto's om te uploaden en andere tips om de tools in te stellen voor online dating-succes. We schrijven ook artikelen over hoe je je moet gedragen op datingsites en de beste manieren om met andere leden om te gaan - met als uiteindelijk doel om je succes te brengen bij het ontmoeten van nieuwe mensen en het vinden van romantiek op online datingsites.

III. Studies over online dating en pers

  1. Datingscout publiceert studies over de Amerikaanse reikwijdte van online dating. We hebben een recente studie uit 2022 die meer dan 22 miljoen online datingprofielfoto's analyseert uit 11 landen waar kunstmatige intelligentie werd gebruikt om inzicht te krijgen in het gedrag van online datinggebruikers, zelfportretten en seksuele geaardheid. 
  2. Datingscout is een betrouwbare bron geweest en heeft bijgedragen aan beroemde perskanalen zoals Cosmopolitan, Women's Health, Bustle en meer.  

IV. Gebruikerservaring

Om onze missie te vervullen, is het belangrijk om transparanter te zijn over de markt voor online daten, dus jouw feedback is essentieel.

Daarom kun je bij ons elke datingsite beoordelen en belangrijke informatie delen met andere lezers. Of je kunt op een vergelijkbare manier door de beoordelingen van andere gebruikers bladeren, hetzelfde als bij TrustPilot. Bij elke review vind je de gebruikerservaringen!

Natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt of als je een nieuwe site wilt voorstellen om te testen.

Tegoeden

In 2014 hebben we deelgenomen aan het start-up programma German Accelerator in Silicon Valley, waar we een diepgaand inzicht hebben gekregen in de Amerikaanse en internationale online datingmarkt.

Al onze studies zijn gepubliceerd in samenwerking met de Ludwig Maximilian Universiteit van München.

Ten slotte geven we graag lof aan de pers, zoals Women's Health, Cosmopolitan, Bustle, UpJourney, enz. Die ons heeft geholpen een groter publieksbereik te krijgen. We hebben internationale tv-optredens (Good Morning Germany, BR Television, enz.) en hadden internationale radiogasten (The New Wave, Deutschlandfunk, enz.) voor interviews. De pers kent ons heel goed. Als datingexperts en met ons onderzoek zijn we al meer dan 300 keer als bron genoemd.  

Datingscout-oprichter en Dating Expert, Chris Pleines, is ook uitgenodigd als key speaker op een van de grootste online marketingconferenties ter wereld, iDate.  

Gewijd aan succesvol online daten

Het team van Datingscout breidt voortdurend uit en is eraan toegewijd om jou de best mogelijke informatie te bieden bij het zoeken naar een partner en je te begeleiden door de jungle van online daten.

Deze website wordt ondersteund door jullie, onze beste lezers. Als je je via een aantal van onze links aanmeldt bij een datingsite, ontvangen wij een aangesloten commissie. Dit is belangrijk om gratis uitgebreide testreviews te kunnen aanbieden en om onze redactie te betalen. Er zijn geen extra kosten voor jou als je ervoor kiest om je aan te melden via een van onze links. Bij veel sites die hier te vinden zijn, ontvangen we helemaal geen vergoeding. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordeling.

Verder ontvangen wij geen commissie als je ervoor kiest om je abonnement op de datingapp op te zeggen. Daarom hebben we geen reden om iets aan te bevelen dat je niet zal bevredigen. ;-)

We wensen je veel succes op met je zoektocht naar de liefde :)

In deze landen staan we al voor je klaar: